Våra tjänster

Hundklippning

Trimning/pälsryckning

Hundvård

Hundklippning

Har din hunds päls växt sig lång och behöver snyggas till, eller är den mycket tovig och behöver rakas ned? Då är det dags att boka en tid för klippning. Att hålla pälsen ren och tovfri är viktigt för hundens välbefinnande och utseende.

Det här ingår i behandlingen

Vi börjar med att bada och föna din hund, sedan klipps pälsen med maskin och/eller sax och slutligen klipper vi klorna.

Vi klipper vardagsfrisyrer

Vi klipper endast vardagsfrisyrer. Om du ska ställa ut din hund rekommenderar vi att du uppsöker en frisör med expertkunskap inom just din hunds ras.

Pris och tidsåtgång för en klippning beror på många olika faktorer, därför kommer du att få en mer exakt prisuppgift vid inlämning av hunden. Bäst pris och kortast tid får du om din hund är välvårdad, lätthanterad och den önskade frisyen är enkel att klippa.
Välvårdad innebär att pälsen är i sådant skick att det efter en snabb genomborstning går att dra en gles kam igenom den.
Lätthanterad innebär att hunden klarar av att hålla sig lugn och stå någorlunda stilla under behandlingen utan att visa aggressivitet.

Klippning tovfri päls: inkl bad, kloklippning (små-mellan ca2 timmer, stora-extra stora ca2.5timmer)

 • Små raser (1-4kg) Från kr: 1180
 • Mellans raser (5-9kg) Från kr: 1300
 • Mellan/Stora raser (10-17kg) Från kr: 1530
 • Extra stora raser (över 18kg) Från kr: 1700
 • Tassklippning: (1-5kg) Från kr: 350

  Inkl Kloklippning

 • Tassklippning: (över 6kg) Från kr: 450

  Inkl Kloklippning

 • Pudel putsning Från kr: 700

  Anskite nosparti,tasser,svansrot,ljumskarna
  OBS! Nedrakning innan bad för helt tovig päls lägga till 200:-

OBS! Hantering av tovig päls debiteras från 600Kr/tim (beroende på tidsåtgång)

Priset för en klippning beror på många olika faktorer därför kommer du att få en exakt prisuppgift vid inlämning av hunden. · Dels hur bra du som ägare har underhållit pälsen, en tovfri päls är mer lättarbetad än en tovig päls. Om din hund är van vid hanteringen både i badet, under föning och på trimbordet. OBS, Om din hund har extremt mycket tovor eller har svårt för hantering så läggs det på en extra kostnad. Vid varje hundfrisörbesök ingår bad och kloklippning. Vi utför endast vardagsklippning.

Trimning/pälsryckning

Har du en strävhårig hund som till exempel Tax,Border terrier,Westie, schnauzser eller Norfolk terrier? Då ska hunden helst inte klippas med maskin eller sax, utan istället rycker man för hand bort färdigväxta pälsstrån som inte lossnar av sig själv. Det finns också raser som kan trimmas trots att de inte är strävhåriga, till exempel Cocker spaniel

Det här ingår i behandlingen

Hunden kammas igenom och eventuell överflödig underull avlägsnas. Strävhår rycks för hand, hygienområden putsas vid behov med sax eller maskin. Vi avslutar med att klippa hundens klor.

Vi klipper vardagsfrisyrer

Vi trimmar endast vardagsfrisyrer. Om du ska ställa ut din hund rekommenderar vi att du uppsöker en trimmare med expertkunskap inom just din hunds ras.

VIKTIGT : Inget bad innan och efter trimningen!

Vid trimning/pälsryckning ska hunden inte badas senare än 14 dagar innan besöket eftersom schampo sluter till hårsäckarna och pälsstrån som är färdiga för ryckning sätter sig fast hårt igen. Då blir trimningen obehaglig både för hunden och trimmaren. Det är också enklare för den som trimmar att få ett bra grepp om pälsen ifall den är smutsig, vilket blir mer skonsamt för hunden.
Hunden ska inte heller badas tidigare än 14 dagar efter besöket för att inte riskera att eventuell smuts och bakterier innesluts i tomma hårsäckar och orsakar infektioner.

Trimning (Ryckning) ca2 timmer:
inkl kloklippning

 • Små raser (1-4kg) Från kr: 1400
 • Mellan raser (5-10kg) Från kr: 1600
 • Stora raser (Över 11kg) Från kr: 2000

Vid trimning (ryckning av päls) är det bäst att hunden inte är badad på minst 14 dagar innan besöket, ju smutsigare desto bättre. Priset för en trimning beror på många olika faktorer, därför kommer du att få en exakt prisuppgift vid inlämning av hunden. · En välskött päls är mer lättarbetat än en ovårdad päls. · Om din hund är van vid hanteringen på trimbordet. OBS, Om din hund har mycket ovårdad päls eller har svårt för hantering så läggs det på en extra kostnad. Vid varje besök ingår kloklippning.

Bad och fön ca 1timma:
inkl kloklippning

När din hund behöver badas går det bra att komma till oss. Hunden får bada i ett rymligt och modernt hundbadkar och tvättas med pälsvårdsprodukter från välkända tillverkare. Därefter torkas hunden med specialfön för att bli riktigt torr och varm igen. Till sist klipper vi klorna.

 • Små raser (1-4kg) kr: 580
 • Mellan raser (5-12kg) kr: 680
 • Stora raser från (Över 13kg) kr: 850

OBS! Underullsbehandling koster är samma som klippning kost

Ultraljudsbehandling med Cleany Teeth

Ultraljudsbehandling med Cleany Teeth. Tar död på bakterierna samt reducerar och förebygger uppkomsten av tandsten och dålig andedräkt. Skonsam och stressfri behandling, helt vibrationsfri och ljudlös. Ingen narkos/sövning av din hund behövs. Viktigt! Personalen som utövar denna behandling ställer inte några veterinära diagnoser. Du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tänder och vi berättar endast vad vi ser och hur det kan behandlas med Cleany Teeth. Du bör alltid vara uppmärksam på din hunds andedräkt och beteende kring mat och munnen. Vi förbehåller oss rätten att neka utförandet av tjänsten om vi anser att hunden borde uppsöka veterinär istället.

Kloklipp

Man bör klippa klorna 1 – 2 gånger per månad för att pulpan inte ska växa sig längre med tiden. För mer passiva hundar och valpar behöver du däremot klippa klorna oftare.

Villkoren

 • Innan du kommer till oss vill vi att du rastar din hund ordentligt.
 • Att vi inte arbetar med husse/matte i närheten beror på att hunden söker stöd hos denne och då blir det mycket svårare för oss att arbeta med hunden.
 • Vi ser helst att du inte följer med hunden in. – Var vänlig respektera in- och utlämningstiderna. – Om du får förhinder så meddela detta senast dagen innan.

Pris för ultraljudstandborstning

 • Ultraljudstandborstning med Cleany Teeth 45min Från kr: 650

  Återbesök inom 2 mån från 350SEK, 30 min